Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 augustus 2020

Albums van week 32

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Mike Polizze – Long Lost Solace Find
In Mike Polizze’s lawaiige indierockband Purling Hiss heb ik me nooit echt verdiept. Dat hij echter meer noten op zijn zang heeft, bewijst hij op dit verrassend folky solodebuut Long Lost Solace Find. Een album met een onmiskenbare indie-inslag, dat verwant is aan het werk van de hier ook  aanwezige Kurt Vile, maar dan met vooral een sterk akoestische basis.
 
Rock/Pop
Fontaines D.C. - A Hero’s Death
Geen band die vorig jaar in de Ierse punkgolf meer de aandacht trok dan Fontaines D.C. uit Dublin en hun debuut-cd Dogrel. Met opvolger A Hero’s Death laten de Ieren horen echte blijvers te zijn. Donkerder en complexer, en zeker zo meeslepend, blijkt A Hero’s Death het soort plaat waarmee zowel de band als hun publiek nog jaren vooruit kunnen.
 
Blues/Jazz/Soul
Arca – KiCk i
Geboren in Venezuela, maar opgegroeid in de Verenigde Staten, heeft Alejandra Ghersi (artiestennaam Arca), zich ontwikkeld tot een van de meest baanbrekende muzikanten van nu. Haar albums zijn zowel experimenteel als toegankelijk, en die beide kanten komen ook op haar vierde album KiCk I weer tot uiting in een geïnspireerde mix van electro, pop, hiphop en rock.
 
Wereld
Klezmer-ish – Dusty Road
Zoals de naam Klezmer-ish aangeeft is klezmer het ijkpunt voor deze vier klassiek geschoolde musici die elkaar kennen van het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Maar deinzen ze er niet voor terug hun vleugels veel breder uit te slaan. Op Dusty Road komt het muzikaal hoogstaande kwartet tot fraaie kruisbestuivingen met tango, zigeunerjazz en nog zo wat verleidelijke muziekstijlen die de grenzen van klezmer behoorlijk oprekken.