Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 december 2020

Albums van week 53

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Pawn Shop Saints – Ordinary Folks
Voorheen Jeb Barry & The Pawn Shop Saints, maar de naamsverandering betekent niet dat de band zich van Barry heeft losgemaakt, want hij is als zanger, gitarist, bassist, banjospeler, songwriter, producer, technicus, mixer en hoesontwerper nog altijd de bepalende figuur op Ordinary Folks. Net als op voorganger Texas, Etc… schreef hij weer een song met Jason Isbell. En hoewel niet helemaal van diens niveau, komt Barry toch voldoende vaak in de buurt om voor vol te worden aangezien.
 
Rock/Pop
The Reds, Pinks & Purples – You Might Be Happy Someday
Hoewel het Britse Sarah Records in zijn bestaan van 1987-1995 nooit meer dan een cultstatus verwierf, blijkt de melodieuze indiepop van bands als The Field Mice en The Orchids even lang houdbaar als invloedrijk. Zo blijkt uit de op dezelfde leest geschoeide nieuwkomer The Reds, Pinks & Purples, die op hun debuut You Might Be Happy Someday niet te versmaden tijdloze Sarah-achtige indiepop brengt.
 
Blues/Soul/Jazz
The Mystix – Can’t Change It
Can’t Change It is het zevende album van een club roots ’n blues-veteranen uit de omgeving van Boston, dat misschien niet meteen de blueswereld in vuur en vlam zet, maar niettemin de meeste concurrenten in het genre een poepje laat ruiken. Veel beter dan The Mystix hoor je op dit ogenblik toch zelden, daarvoor bezit hun bluesy soul voldoende authenticiteit.
 
Wereld
Maria Mazzotta – Amoreamaro
Amoreamaro is een staalkaart van het bijzondere kunnen van de Zuid-Italiaanse folk/singer-songwriter Maria Mazzotta. Voortgestuwd door het fraaie accordeonspel van Bruno Galeone injecteert Mazzotta een zeldzame passie in haar meeslepende liedjes die laveren tussen folk en chanson.