Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 17 mei 2021

Albums van week 20

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Riley Downing – Start It Over
Na Sam Doores komt nu ook mede-Deslondes-bandlid Riley Downing met een soloalbum: Start It Over. Alle nummers werden medegeschreven door een andere -muzikant van de band, John James Tourville, die ook als producer optreedt, waardoor het meer een duo-album lijkt. Downings diepe stem is evenwel de dragende factor op deze heerlijk lome, enigszins swampy countrysoulplaat.
 
Rock/Pop
The Chills – Scatterbrain
Met Scatterbrain komt het Nieuw-Zeelandse gezelschap met alweer het derde album na de comeback in 2015. Hoewel het beste album Submarine Bells blijft uit 1990, bewijst Scatterbrain dat de groep sinds de comeback consistenter is dan in zijn eerste periode. Martin Phillips’ sfeervolle indiepop klinkt weer om door een ringetje te halen.
 
Blues/Soul/Jazz
Sons of Kemet – Black To The Future
De titel van het nieuwe album van Sons of Kemet is even grappig als onthullend. De jazzgroep rond de Britse saxofonist/componist Shabaka Hutchings wil de wereld laten zien wat het betekent zwart te zijn in deze tijd en doet dat door oude bronnen aan te spreken die vergeten dreigen te worden. Met bijdragen van gastvocalisten en diverse zwarte dichters.
 
Wereld
L’Alba – À Principiu
Wie in Frankrijk op zoek gaat naar moderne folk komt vaak terecht in ofwel Bretagne ofwel Corsica. Op À Principiu geeft de Corsicaanse folkrockgroep L’Alba een mediterrane draai aan de eigen tradities die buitengewoon goed werkt en een breed geluid creëert dat ook Noord-Afrika, Portugal, Italië, Spanje en Griekenland omvat.