Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 juli 2021

Albums van week 30

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Glen Campbell – Live From The Troubadour
Keus te over deze week met oude glorie die zichzelf overtreft. Iets wat voor zowel Jackon Browne geldt met Downhill From Everywhere als voor David Crosby met For Free. Beter hebben beiden in vele jaren niet geklonken. Toch valt mijn keus uiteindelijk op het album Live From The Troubadour van Glen Campbell, dat zijn sterke comebackalbum Meet Glenn Campbell in 2008 in datzelfde jaar live nog overtreft.
 
Rock/Pop
Mega Bog – Life, And Another
Met Life, And Another is Erin Birgy, de singer-songwriter achter Mega Bog, alweer toe aan haar zesde proeve van kunnen. Opnieuw levert het een opvallende, ditmaal behoorlijk jazzy popplaat op, die weliswaar de gebaande paden verlaat, maar nooit zo buitenissig wordt dat de luisteraar buitenspel komt te staan.
 
Blues/Jazz/Soul
Leon Bridges – Gold-Diggers Sound
Leon Bridges is een groot talent, dat was al duidelijk op zijn eerste twee albums. Op zijn debuut omarmde hij sixties soul, die hij op het opvolgende Good Thing verruilde voor een seventies variant. Op Gold-Diggers Sound horen we Bridges in een minder eenduidige stijl die de decennia verbindt, waarbij de nadruk vooral ligt op zijn geweldige zang en zijn vermogen het ene na het andere pakkende liedje te schrijven.
 
Wereld
Celenka – Villoi Varsa
Achter de naam Celenka gaat een avontuurlijk Fins folktrio schuil dat zich bedient van harmonium, kantele en trompet, ter ondersteuning van de driekoppige zang. Zangeres Emmi Kujanpää neemt doorgaans het voortouw, ondersteund door beide heren. Met name de inbreng van de trompet bezorgt Celenka een opvallend geluid, al speelt zeker ook mee dat de muziek van Celenka eerder vreugdevol te noemen is dan somber.