Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 september 2021

Albums van week 39

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bob Dylan – Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 1980-1985
Ook op het zestiende deel van Dylans Bootleg Series: Springtime In New York, die de eerste helft van de jaren tachtig beslaat, overtuigt His Bobness weer door de hoge kwaliteit van het materiaal dat toen niet werd gebruikt. De drie albums die in deze periode verschenen, Shot Of Love, Infidels en Empire Burlesque, zijn niet bij veel Dylan-kenners favoriet, maar deze outtakes en alternatieve versies zijn desondanks verrassend sterk.
 
Rock/Pop
Ashley Shadow – Only The End
Vijf jaar na haar titelloze solodebuut en liefst zeventien jaar nadat zij voor het eerst van zich deed spreken als bassiste van de uitstekende Canadese damesrockgroep The Organ, verwelkomen we Only The End van Ashley Shadow. Slepende indie met americanatrekken, met een fraaie gastrol voor Bonnie ‘Prince’ Billy, die al vaker met haar werkte op zijn eigen albums.
 
Blues/Soul/Jazz
Cuby + Blizzards – Grolloo Blues
Voor Grolloo Blues van Cuby + Blizzards dook geluidstechnicus Ed Roose in zijn archieven en stelde daaruit deze gevarieerde dubbel-cd samen met liveopnamen uit de jaren 2000-2011, tot kort voor het overlijden van frontman Harry Muskee. Een fraaie collectie met de grootste hits en uitstekende nieuwe songs die Muskee schreef met Daniël Lohues. Grolloo Blues is een fraai slotakkoord van de beste bluesband die Nederland heeft gekend.
 
Wereld
Catherine Graindorge – Eldorado
Eldorado is mijn kennismaking met de Belgische avant-garde violiste, harmoniumspeelster en componiste Catherine Graindorge. Het is haar tweede album, mede-geproduceerd door John Parish, die ook op bijna de helft van de nummers de enige andere instrumentalist is. Eldorado biedt fraaie moody soundscapes die richting ambient neigen, maar te zeer aanwezig zijn om stil in de omgeving op te gaan.