Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 november 2021

Albums van week 46

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jan Swerts – Oud Zeer
Vijf jaar na Schaduwland doet de Vlaamse pianist en singer-songwriter Jan Swerts weer van zich spreken met Oud Zeer, een al even somber en sober album op de grens van klassiek en folk, maar tegelijkertijd tranentrekkend mooi. Mocht je een Nederlandstalige, verstilde versie zoeken van Nick Cave, Jan Swerts is de man.
 
Rock/Pop
Guided By Voices – It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!
Riep ik afgelopen voorjaar bij het verschenen het album Earth Man Blues nog dat het misschien wel het beste was van Guided By Voices, met het nieuwe It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them! heeft de groep van Robert Pollard zichzelf overtroffen met een subliem rockalbum met vijftien geweldige liedjes.
 
Blues/Soul/Jazz
Portico Quartet – Monument
Ook het Londense Portico Quartet komt met zijn tweede album van 2021: Monument. Waar het eerder dit jaar verschenen Terrain met drie lange, minimalistische tracks ambient was, zijn de tien nummers op Monument cinematischer en meeslepender, waardoor het een van de meest enerverende nu-jazz platen van 2021 is.
 
Wereld
Alessia Tondo – Sita
Dat de Italiaanse groep Canzoniere Grecanico Salentino unieke talenten herbergt, bewijst niet alleen het eerder dit jaar uitgebrachte album Meridiana, maar blijkt ook uit het recente Still Moving van Justin Adams en CGS-voorman Mauro Durante. Daar voegt GCS-zangeres Alessia Tondo zich bij met Sita, een wonderschone mix van singer-songwriterpop en Zuid-Italiaanse avantfolk. Minpuntje is dat het album slechts 21 minuten duurt.