Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 februari 2022

Albums van week 8

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bobby Weir & Wolf Bros – Live In Colorado
Hoewel dit album hier pas eind van de week verschijnt, maak ik je graag nu al attent op dit al via Spotify te beluisteren livealbum, waarop Bob Weir, oud-Grateful Dead, ondersteund door de Wolf Bros gedoopte gelegenheidsband met onder meer Don Was en Greg Leisz, heerlijke americana afleveren.
 
Rock/Pop
Hurray For The Riff Raff – Life On Earth
Hoewel Hurray For The Riff Raff-frontvrouw Alynda Segarra met iedere release haar muziek verder weg lijkt te sturen van pure americana, bewijst Life On Earth dat dat geen reden voor treurnis is. Met deze muziek zal ze nog meer mensen aan zich weten te binden, want in het hoogstaande HFTRR-oeuvre is Life On Earth weer een topper.
 
Blues/Soul/Jazz
Kendra Morris – Nine Lives
Het is bijna tien jaar stil geweest rond de blanke Amerikaanse soulsinger-songwriter Kendra Morris, maar met Nine Lives – haar derde album – laat ze horen niets aan kwaliteit te hebben ingeboet. Op bewonderenswaardige wijze brengt Morris modern groovende soul gevat in tien heerlijke liedjes die geen seconde vervelen.
 
Wereld
Maluca Beleza – O Silêncio Imperfeito
Een van de meest opmerkelijke Braziliaanse albums die ik het afgelopen half jaar hoorde, is O Silêncio Imperfeito van de Franse jazzfusionband Maluca Beleza. Met zangeres Caroline Tolla en bassist/componist Pierre Fenichel werden negen Braziliaanse gedichten op buitengewoon fraaie muziek gezet, die alle clichés vermijdt en er een originele hedendaagse draai aan geeft.