Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 februari 2022

Albums van week 9

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Dean Owens – Sinner’s Shrine
Drie prachtige ep’s van de Schotse singer-songwriter Dean Owens en het Amerikaanse Calexico vormden vorig jaar de opmaat voor Sinner’s Shrine, dat door de coronamaatregelen lang op plank bleef liggen. Nu is deze parel van singer-songwriter meets desert noir eindelijk uitgebracht.
 
Rock/Pop
OSKA – My World, My Love, Paris.
Met My World, My Love, Paris debuteert de Oostenrijkse Maria Burger onder de artiestennaam OSKA met een prachtplaat die op persoonlijke, moderne wijze folk en pop combineert tot een vorm van tijdloze popmuziek.
 
Blues/Soul/Jazz
Park Jiha – The Gleam
Eerdere platen van de Koreaanse componiste/multi-instrumentaliste Park Jiha plaatsten we door hun Koreaanse toon onder wereldmuziek plaatsten. The Gleam klinkt misschien niet minder Koreaans, maar haar compositities, een mengsel van modern klassiek, Koreaanse folk en ambient, komen ditmaal toegankelijker over en zullen een breder publiek aanspreken.
 
Wereld
Coke Belda – Mi Tributo A Los Brincos
Ik moet bekennen niet eerder gehoord te hebben van de Spaanse sixtiesgroep Los Brincos, maar de vreugdevolle wijze waarop de Spaanse muzikant Coke Belda hier elf liedjes ten beste brengt van deze Spaanse ‘Beatles’ verdient het zondermeer gehoord te worden.