Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 7 maart 2022

Albums van week 10

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Band Of Horses – Things Are Great
De zes jaar tussen Things Are Great en voorganger Why Are You Ok is deels door de pandemie te verklaren, maar de puf leek er daarvoor al enigszins uit te raken. Wellicht had voorman Ben Bridwell de tijd nodig om de batterijen opnieuw op te laden. Blijkens Things Are Great is dat prima gelukt, want het is beslist hun beste plaat sinds de beginjaren van Band Of Horses.
 
Rock/Pop
Guided By Voices – Crystal Nuns Cathedral
Het begint onderhand op dweperij te lijken, maar ook Crystal Nuns Cathedral, het derde album binnen twaalf maanden van Guided By Voices, is weer een uitstekend en meeslepend rockalbum. De drie albums getuigen van GBV in bloedvorm en hoeveel groepen die al 35 jaar bestaan kunnen dat zeggen.
 
Blues/Soul/Jazz
Amber Mark – Three Dimensions Deep
Weliswaar is Three Dimensions Deep al zo’n anderhalve maand uit, maar omdat ik in geen jaren zo’n overtuigend soulalbum heb gehoord, breng ik dit gevarieerde debuut van Amber Mark graag alsnog onder de aandacht. De uur lange plaat bevat maar liefst zeventien zelfgeschreven liedjes en er is er werkelijk niet één onder de maat.
 
Wereld
Stromae – Multitude
Na het overweldigende succes van Racine Carrée (2013) raakte Stromae in een depressie en moest hij noodgedwongen de tijd nemen voor de opvolger Multitude. Stromae’s unieke mengeling van wereldpop en Franse chanson lijkt echter nog weer grotere hoogten te bereiken. Wat een fenomeen.