Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 maart 2022

Albums van week 11

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jeremy Ivey – Invisible Pictures
Jeremy Ivey mag dan het uitzonderlijke talent missen van eega Margo Price, dat neemt niet weg dat hij tot nu toe altijd een goede tandem met haar vormde op beider producties. Op Invisible Pictures laat hij die samenwerking evenwel los, en maakt met een nieuwe crew een fijn album met rootsy pop.
 
Rock/Pop
Jenny Hval - Classic Objects
Drie jaar geleden verraste de Noorse Jenny Hval door op The Practice Of Love de meer avant-gardekanten van eerdere platen in te dammen voor een veel toegankelijker geheel. Blijkbaar is dat zeer goed bevallen, want op het nieuwe Classic Objects klinkt ze poppier dan ooit.
 
Blues/Soul/Jazz
Cecile McLorin Salvant – Ghost Song
Cecile McLorin Salvant behoort sinds Dreams And Daggers (2017) tot onze favoriete jazz-zangeressen. Op het nieuwe Ghost Song rekt ze de grenzen van wat jazz vermag te zijn flink op. Folk, gospel, pop, blues en jazz uiteraard, ze smeedt het moeiteloos tot een virtuoos geheel dat haar enorme talent onderstreept
 
Wereld
Marina Rossell – 300 Crits
Kennelijk zat er vorig jaar iets in de lucht dat de hernieuwde belangstelling aanwakkerde voor het Franse chanson. De Catalaanse Marina Rossell zingt op haar nieuwe album 300 Crits zeven Franse klassiekers in het Catalaans, naast enkele nieuwe eigen liedjes, en imponeert door de gepassioneerde wijze waarop ze die naar zich toetrekt.