Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 april 2022

Albums van week 17

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Old Crow Medicine Show – Paint This Town
Al meer dan twintig jaar timmert Old Crow Medicine Show aan de weg met een potente mix van country, folk, bluegrass en rootsy rock-’n-roll. Paint This Town is hun tiende album en hoewel niet opvallend anders dan de eerdere negen, illustreert het perfect de gelijkaardige kwaliteit die de band al ruim twee decennia op de mat legt.
 
Rock/Pop
Hatchie – Giving The World Away
Giving The World Away is het tweede album van de Australische Harriette Pilbeam onder de artiestennaam Hatchie. Meer nog dan op het in 2019 verschenen Keepsake, blijkt haar indie(droom)pop zo onweerstaanbaar dat je je er maar al te graag aan overgeeft.
 
Blues/Soul/Jazz
Bonnie Raitt – Just Like That
Taj Mahal & Ry Cooder – Get On Board: The Songs Of Sonny Terry And Brownie McGhee
Het was deze week kiezen tussen de nieuwe Bonnie Raitt en een hernieuwde samenwerking tussen voormalige Rising Sons Taj Mahal en Ry Cooder. Op Just Like That klinkt Raitt vertrouwd, maar met een bluesier insteek dan we gewend zijn, terwijl Mahal en Cooder op Get On Board eer betonen aan het illustere bluesduo Sonny Terry en Brownie McGhee, maar dat vooral niet te eerbiedig doen.
 
Wereld
Peppe Aiello – Na Stanza Chiena E ‘Ncienzo
Ergens tussen chansons en folkpop bevindt zich de muziek van het Italiaanse sextet rond gitarist/componist Peppe Aiello op dit album. Terwil Aiello zich met vier heren op de fraaie instrumentatie richt, laat hij de geweldige zang op alle nummers over aan de formidabele Zaira Magurano.