Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 juni 2022

Albums van week 23

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Angel Olsen – Big Time

Waar Angel Olsen’s meest recente albums met name haar indie-aspecten benadrukten, kiest zij op het samen met Jonathan Wilson geproduceerde Big Time voor een sterker countrygeluid dan ooit. Een geluid dat haar werkelijk als gegoten zit en Big Time tot een van haar allermooiste platen maakt.
 
Rock/Pop
Horsegirl – Versions Of Modern Performance

Met Versions Of Modern Performance debuteert het uit Chicago afkomstige jonge indie-meidentrio Horsegirl met een vorm van indierock die qua sound onmiskenbaar terugharkt naar de jaren tachtig en negentig. Horsegirl doet dat echter met zo veel eigen schwung en met zulke voortreffelijke liedjes dat er beslist geen sprake is van retro-muziek.

Blues/Jazz/Soul
They Hate Change – Finally, New

Het is een van de opvallendste hiphop-albums die ik in jaren hoorde: Finally, New van het Florida-rapduo They Hate Change. In een genre waarin alles al lijkt te zijn uitgeprobeerd, weten Andre Gainey en Vonne Parks een heerlijk nieuw geluid te brengen dat direct aanspreekt zonder op oude voorbeelden te leunen.

Wereld
Shadi Fathi & Bijan Chemirani – Âwât

Op Âwât komen de talenten samen van de Iraanse setar (een soort Perzische luit)-virtuoos Shadi Fathi en haar landgenoot Bijan Chemirani, bedreven op authentieke Perzische percussie-instrumenten als zarb en daf. Ondersteund door drie andere virtuozen, brengen ze een bijzonder fraai recital van moderne Iraanse trad.muziek die geen moment ouderwets aandoet.