Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 oktober 2022

Albums van week 40

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Lambchop – The Bible
Als Kurt Wagner zijn nieuwste album The Bible noemt, kun je er zeker van zijn dat het niet de zoveelste Lambchop-plaat is, maar een van zijn meest diepgravende werken. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of het daarmee ook zijn magnum opus is, maar het is op zijn minst een bijzonder fraaie poging daartoe.
 
Rock/Pop
NITS – Neon
Voor een band die al bijna vijftig jaar bestaat is het frappant dat NITS nog immer met grote regelmaat prachtige platen blijft afleveren. Albums met een uniek eigen geluid die telkens net weer anders klinken. Neon vormt een trilogie met voorgangers Angst en Knot en mag tot de mooiste gerekend worden van het trio. In het komende nummer van ons magazine staat een groot interview met Henk Hofstede.
 
Blues/Jazz/Soul
Makaya McCraven – In These Times
De muziek van drummer, componist en producer Makaya McCraven bestrijkt vele terreinen – soul, hiphop, rock, wereldmuziek –, al is jazz toch het overkoepelende genre om zijn brede sound onder te vangen. Zo ook weer op het exquise In These Times, dat instrumentaal avontuur koppelt aan muzikale schoonheid.
 
Wereld
Protoje – Third Time’s The Charm
Third Time’s The Charm, het zesde album van de Jamaicaanse reggaevernieuwer Protoje, is vooralsnog alleen digitaal uitgekomen. Van de jongste generatie reggaezangers lijkt hij het dichtst bij rootsreggae te blijven, maar door daar vernieuwende elementen aan toe te voegen komt die uitermate fris en eigentijds over.