Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 november 2022

Albums van week 47

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Richard Dawson – The Ruby Cord
Met The Ruby Cord sluit de Engelse avant-garde folkrocker Richard Dawson de trilogie af die hij vijf jaar geleden opende met Peasant en twee jaar later vervolgde met 2020. Schetste hij op die platen een eigenzinnig beeld van Verleden en Heden, op The Ruby Cord werpt hij een dystopische blik in de Toekomst. Gevat in zijn unieke stijl die misschien wel verder gaat dan ooit met een openingsnummer van 41 minuten!
 
Rock/Pop
Weyes Blood – And In The Darkness, Hearts Aglow
Hadden we op eerdere Weyes Blood-platen bepaald niet te klagen over de pure schoonheid die Natalie Mering wist te creëren, And In The Darkness, Hearts Aglow is de overtreffende trap met nog weer mooiere liedjes die ook nog sterker het gemoed raken. Het is dat het album zo laat in het jaar verschijnt, anders was het geheid een kandidaat voor plaat van het jaar.
 
Blues/Soul/Jazz
Brockhampton – The Family
Helaas ontdekte ik het Texaanse hiphopcollectief Brockhampton pas vorig jaar met het geweldige album Roadrunner: New Light, New Machine. Voor geen gat te vangen, maakt de groep een verrassende vorm van hiphop die vele stijlen beslaat. Onlangs besloot de band uit elkaar te gaan: Het afscheid The Family omvat alles wat Brockhampton zo geweldig maakt.
 
Wereld
Vila Navio – Âmago
Ik leerde het Portugese Vila Navio kennen met hun derde cd Outra Margem (2019). Het trio rond zanger/liedjesschrijver André Luis Rodrigues brengt moderne Portugese folk met een Braziliaanse twist en bereikt daarbij grote hoogten. Op het nieuwe album Âmago steken ze weer op voorbeeldige wijze oude stijlen in fraaie nieuwe jasjes.