Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 november 2022

Albums van week 48

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tau And The Drones Of Praise – Misneach
De eerste twee albums van de Ierse psychfolkband Tau And the Drones Of Praise waren ons ontgaan, maar met Misneach, uitgekomen op het Glitterbeat-label, laat het hippe collectief horen tot heel veel in staat te zijn. Denk aan een moderne variant van The Incredible String Band.
 
Rock/Pop
The Cool Greenhouse – Sod’s Toastie
Als het kenmerk van een echt goede groep is hoezeer ze in staat zijn hun muziek naar een hoger plan te tillen, is de Britse band The Cool Greenhouse er één om in de gaten te houden. Met Sod’s Toastie slagen ze erin de lofi-postpunk van hun debuut flink te overtreffen zonder aan de kernwaarde ervan te tornen. Een van de leukste Britse groepen van het moment.
 
Blues/Soul/Jazz
Angela Strehli – Ace Of Blues
In een carrière die teruggaat tot de jaren tachtig maakte de Texaanse blueszangeres Angela Strehli niet meer dan een handvol albums, de laatste alweer zeventien jaar geleden. Met Ace Of The Blues is zij, en het roemruchte Antone’s label, weer terug en bewijst ze zich op een verzameling blues- en soulbluesklassiekers.
 
Wereld
Gaye Su Akyol – Anadolu Ejderi
Op haar drie voorgaande albums was al duidelijk dat de Turkse Gaye Su Akyol geen dame was die keurig in het gelid van de Turkse muziekestablishment liep. Gezegend met een bezwerende stem en een geweldig veelzijdige begeleidingsband, is haar mengeling van traditionele Turkse muziek met psychrock, surf en indiepop volkomen onweerstaanbaar.