Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 februari 2023

Albums van week 6

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Meg Baird – Furling
Sandy Denny ontviel ons 45 jaar geleden veel te vroeg. De Amerikaanse Meg Baird laat op Furling horen hoe de legendarische Britse nu had kunnen klinken: folky en ontroerend, maar met een moderne insteek. Furling heeft veel van die vroege magie, maar dan vertaald naar de huidige tijd.
 
Rock/Pop
John Cale – Mercy
John Cale mag dan de tachtig zijn gepasseerd, op Mercy geeft de Welshman blijk zijn muzikale voelhorens nog altijd uit te hebben staan. Getuige ook de medewerking van hip jong volk als Actress, Weyes Blood, Animal Collective en Sylvan Esso. Het resulteert in een vrij donker album dat Cale’s status als een van de grand old man van avant-garderock zeker niet schaadt.
 
Blues/Soul/Jazz
Aiala & Eltornado – Demons
Op Demons werkt de Spaanse soul/r&b-zangeres Aiala samen met MC Marco Fonktana in zijn producersgedaante als Eltornado. Het schept een even fraai als diepgravend geluidsdecor voor Aiala’s innemende vocalen, dat volkomen bij de tijd is zonder te gewild modern te zijn.
 
Wereld
Entoto Band – Entoto Band
De Amsterdamse rootsmuzikant Joep Pelt beleed in het verleden vaker zijn liefde voor Afrikaanse muziek. Met Entoto Band keert hij terug naar Ethiopische muziek met de Ethiopische zangeres Helen Mengestu en haar landgenoot, saxofonist Million Tewelde. De Ethiopische funk die zij hier met Pelt ten uitvoer brengen mag zich absoluut laten horen.