Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 februari 2023

Albums van week 9

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Lucero – Should’ve Learned By Now
In de vijfentwintig jaar van hun bestaan bouwde de uit Memphis afkomstige rootsrockband een goede naam op, maar wist nooit echt tot de americana-top door te dringen. Op Should’ve Learned By Now komen de verschillende elementen van hun muziek beter bij elkaar, resulterend in een van hun meest uitnodigende platen.
 
Rock/Pop
Robin Kester – Honeycomb Shades
Na haar prima minialbum This Is Not A Democracy uit 2020, bewijst Robin Kester (op de cover van de nieuwe Heaven en een interview in het blad) met haar volwaardige lp-debuut Honeycomb Shades tot de interessantere popdames van de Lage Landen te behoren.
 
Blues/Soul/Jazz
Faten Kanaan – Afterpoem
Achter de naam Faten Kanaan gaat een New Yorkse componiste schuil wier muziek op haar nieuwe Afterpoem, aantrekkelijker, toegankelijker en ontroerender is dan ooit. Even melodieus als gevarieerd, biedt Afterpoem intelligente electronische muziek van grote schoonheid.
 
Wereld
Paco Candela – Alma De Pura Raza
De dertigjarige Paco Candela behoort tot de beste zangers van zijn generatie. Hij biedt fraaie flamenco, die de oude rauwheid nu eens niet inkapselt in rumbaritmen, maar een luxe jas aantrekt die haar niettemin heel goed staat. Al had de overdaad aan strijkers van mij wel iets minder gemogen.