Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 april 2023

Albums van week 17

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bennett Wilson Poole – I Saw A Star Behind Your Eyes, Don’t Let It Die Anyway
Het is alweer vijf jaar geleden dat het Britse gelegenheidstrio Bennett Wilson Poole verraste met hun titelloze debuutalbum vol heerlijke folkrock. Met I Saw A Star Behind Your Eyes laat het drietal rond Danny Wilson het folkrockgeluid van de late jaren zestig weer helemaal herleven in tien feilloze liedjes.
 
Rock/Pop
Everything But The Girl – Fuse
Het was in de vorige eeuw dat we voor het laatst nog van Everything But The Girl hoorden. Met Fuse zijn Ben Watt en Tracey Thorn terug en gaan ze gewoon verder waar ze in 1999 waren blijven steken. Desondanks klinkt Fuse geen moment ouderwets en nog even relevant als een kwart eeuw geleden.
 
Blues/Soul/Jazz
Ivan Neville – Touch My Soul
Als telg van de legendarische muziekfamilie kwam Ivan Neville in een gespreid bedje terecht, al is het soms niet eenvoudig om in beroemde voetsporen te treden en een eigen identiteit te ontwikkelen. Op Touch My Soul – zijn vijfde en beste soloalbum – klinkt het befaamde Neville Brothers-geluid beter dan ooit, vertaald naar Ivans eigen stijl.
 
Wereld
Diverse Artiesten – This Is Zologo Beat
Wie jong en hip is in noordoost Ghana luistert nu naar zologo, een energieke elektronische dansstijl die oude inheemse folkstijlen in één klap de 21ste eeuw intrekt. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van oude ritmen, melodieën en traditionele instrumenten, zodat de oerwaarden ook in deze nieuwe context overeind blijven.