Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 september 2023

Albums van week 38

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Mitski – The Land Is Inhospitable And So Are We
Wat een schitterend album levert Mitski (Miyawaki) af met The Land Is Inhospitable And So Are We. Op het album klinkt de Japans-Amerikaanse folkier en countryachtiger dan ooit. Haar liedjes worden veelal zo fabelachtig gezongen dat het niet uitmaakt dat ze voor deze rubriek misschien net te indie zijn. Mitski’s muziek is namelijk onderhand een categorie op zich.
 
Rock/Pop
Nation Of Language – Strange Disciple
Ian Devaney, frontman van het New Yorkse Nation Of Language, heeft zijn liefde voor de Britse synthpop van de vroege jaren tachtig nooit verloochend, maar steeds meer weet hij een eigen pad te vinden, waarbij krautrock steeds belangrijker wordt en de muziek meer en meer een eigen gezicht krijgt.
 
Blues/Soul/Jazz
Parchman Prison Prayer – Some Mississippi Sunday Morning
Al sinds Alan Lomax in de jaren veertig opnamen maakte van zingende gevangenen in de notoire Parchman gevangenis in Mississippi, is muziek een wezenlijk deel geworden van de rehabilitatie van de gevangenen. Producer Ian Brennen is de laatste die Parchman bezocht en opnamen maakte van de zondagse gospeldienst.
 
Wereld
Bombino – Sahel
Al zeker twaalf jaar wordt Oumara Moctar, alias Bombino, gerekend tot de beste, meest invloedrijke woestijnrockers uit Afrika. Zijn jongste album is genoemd naar de droge streek net ten zuiden van de Sahara en toont Bombino misschien wel op zijn meest dynamisch en gevariëerd. Een Toeareg-band moet wel van heel goede huize om Sahel nog te overtreffen.