Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 november 2023

Albums van week 46

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Field Medic – Light Is Gone 2
De Amerikaanse singer-songwriter Kevin Patrick Sullivan debuteerde in 2015 onder de naam Field Medic met het album Light Is Gone. Waren de albums die volgden tamelijk basaal met alleen akoestische gitaar en zang, langzaam kregen ze meer kleur. Op Light Is Gone 2 worden de fraaie liedjes mede ingekleurd met elektronica en lijkt hij een nieuwe fase in te gaan.
 
Rock/Pop
The Clockworks – Exit Strategy
Afkomstig uit Ierland, maar residerend in Londen, is The Clockworks de nieuwste sensatie in de jongste lichting nieuwe Ierse gitaarbands. Met Exit Strategy debuteren ze veelbelovend met een verzameling heerlijk pakkende rocksongs met dwingende melodieën en meeslepende vocalen.
 
Blues/Soul/Jazz
Miguel Atwood-Fergusson – Les Jardins Mystiques, Vol. 1
 Net als Kamasi Washington acht jaar geleden, debuteert de Amerikaanse multi-instrumentalist en componist Miguel Atwood-Ferguson met een soloalbum dat drie cd's beslaat en drieënhalfuur duurt. Over 52 tracks brengt Atwood-Ferguson, die al met vele grootheden werkte, een ongehoorde mix van jazz, klassiek, rock, pop, hiphop, soul en wat al dies meer zij.
 
Wereld
Lenhart Tapes – Dens
Achter de naam Lenhart Tapes gaat de Servische producer/muzikant Vladimir Lenhart schuil die met cassettes met muziek uit de Balkan, van folk tot industrial en van punk tot noise-pop, in de weer gaat en daar nieuwe muzikale creaties uit fabriceert. Dat klinkt chaotischer dan het op Dens uitpakt, want dit is een fascinerende plaat met prachtige vrouwenstemmen.