Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 november 2023

Albums van week 48

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Myriam Gendron/Dorothy Parker – Not So Deep As A Well
De expanded reïssue van Not So Deeps As A Well, het debuutalbum uit 2014 van de Frans-Canadese folkzangeres Myriam Gendron, legt nogmaals de aandacht op deze bijzonder fraaie plaat waarop Gendron teksten van de Amerikaanse schrijfster Dorothy Parker in prachtige folky liedjes giet.
 
Rock/Pop
Guided By Voices – Nowhere To Go But Up
De laatste jaren blijft Robert Pollard ons bestoken met uitstekend nieuw werk van zijn band Guided By Voices. Nowhere To Go But Up is alweer het derde album van 2023 en misschien zelfs wel het mooiste, omdat zijn rocksongs ditmaal volgestopt zitten met heerlijke melodieën. Ook niet-diehardfans zullen overstag gaan.
 
Blues/Soul/Jazz
Erik Dahl Ensemble – Everyone's Too Sad For Everything
De titel maakt van meet af aan duidelijk dat dit album van de Zweedse pianist en componist Erik Dahl en zijn zespersoons ensemble niet bepaald een vrolijk werkstuk is. Neemt niet weg dat de muziek buitengewoon mooi en indringend is.
 
Wereld
Samory I – Strength
Met zijn debuutalbum Black Gold vestigde de Jamaicaan Samory I zes jaar terug zijn naam als een van de belangrijkste nieuwe rootsreggae-artiesten. Voor Strength heeft hij niet alleen zijn tijd genomen, maar geeft hij het genre een zeer fraaie verse impuls.