Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 januari 2024

Albums van week 5

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Malcolm MacWatt – Dark Harvest
Drie jaar geleden kwam de Schotse singer-songwriter Malcolm MacWatt voor het binnen ons blikveld met het album Settler, waarop hij een prachtige kruisbestuiving liet horen tussen Schotse folk en americana. Op Dark Harvest vervolgt hij zijn weg met een album dat zeker zo mooi is en zijn talent zeker zo fraai etaleert.
 
Rock/Pop
Ty Segall – Three Bells
Ty Segall mag dan niet meer zo productief zijn als aan het begin van zijn carrière, muzikale ideeën heeft hij nog te over. Zo blijkt uit deze dubbel-lp die zo’n beetje al zijn stijlen bestrijkt, met een nadruk op folkrock, vermengd met psychedelica en garagerock, verpakt in uitermate boeiende caleidoscopische liedjes.
 
Blues/Soul/Jazz
Doeke – Voor Aarde
Doeke is het solo pianoproject van de in Nederland geboren, maar in New York woonachtige pianist en componist Jorn Swart. Minder minimalistisch en verstild dan veel van zijn collega pianisten, heeft Swart zich laten inspireren door de natuur.
 
Wereld
Katerina Papadopoulou & Aegean Arc -Aura
Aura is weer het bewijs dat Katerina Papadopoulou tot de beste Griekse folkzangeressen behoort. Bijgestaan door haar vaste trio begeleiders, die dit keer Aegean Arc zijn genoemd, geeft Papadopoulou de muziek van de regio rond de Egeïsche Zee een fraaie eigen draai waardoor Aura geen moment gedateerd of ouderwets overkomt.