Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

wo 8 mei 2024

Albums van week 19

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Chantal Acda & The Atlantic Drifters – Silently Held
Gezien het feit dat de in Helmond geboren Chantal Acda op Silenty Held meer dan ooit samenwerkt met grote namen uit de jazzwereld, onder wie Bill Frisell, Shahzad Ismaily en Colin Stetson, zou je kunnen denken dat het een jazzalbum is. Acda’s zang en liedjes zijn echter vooral folk, al is het die bijzondere combinatie die hier leidt tot beeldschone folkjazz.
 
Rock/Pop
Jessica Pratt – Here In The Pitch
Kwam Jessica Pratt op haar drie eerdere albums toch vooral naar voren als singer-songwriter, op haar nieuwe album ontpopt ze zich als popartieste, die met speels gemak schakelt tussen klassiek meidenpop, Astrud Gilberto-achtige bossanova en Pet Sounds-achtige Beach Boys-pop. Heerlijk licht en ruimtelijk klinkend.
 
Blues/Soul/Jazz
Kamasi Washington – Fearless Movement
Na twee driedubbelalbums (The Epic en Heaven And Earth) houdt bandleider/componist en saxofonist Kamasi Washington het op Fearless Movement met twee cd’s betrekkelijk compact. Bijgestaan door talloze gasten, onder wie Thundercat, George Clinton en Andre 3000, geeft Washington zijn bigbandjazz een hiphop/r&b-injectie die bijzonder goed werkt.
 
Wereld
Mdou Moctar – Funeral For Justice
Op zijn vorige plaat Afrique Victime deed de Toeareg-gitarist Mdou Moctar zich al gelden als de Jimi Hendrix van de woestijnrock. Op Funeral For Justice doet hij daar nog een schep bovenop met furieuze punkrock. Tegelijkertijd geeft hij in zijn teksten met name Frankrijk ervan langs vanwege diens nimmer aflatende koloniale houding.