Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 mei 2024

Albums van week 22

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Michael Head & The Red Elastic Band – Loophole
In een carrière die teruggaat tot begin jaren tachtig, is Michael Heads muziek altijd hooggeprezen. Eerst met The Pale Fountains, later met Shack en sinds midden jaren negentig onder eigen naam. Met Dear Scott kwam hij twee jaar geledenhet dichtst bij een doorbraak en hij vervolgt dat pad nu met het minstens even fraaie Loophole, dat singer-songwriterpop brengt van de hoogste orde.
 
Rock/Pop
A Treehouse Wait – Kaleidoscope
Achter de naam A Treehouse Wait gaat de Zweedse zangeres/liedjesschrijver Jenny Gajicki schuil. Op Kaleidoscope is de rol van Emil Sydhage als medeproducer en multi-instrumentalist zeker zo belangrijk. Ze creëren een bijzonder fraaie ingetogen popsound, die nu eens meer akoestisch is dan weer meer elektronisch.
 
Blues/Soul/Jazz
Andrew Bird Trio – Sunday Morning Put-On
Al sinds begin deze eeuw doet de Amerikaanse violist, zanger en componist Andrew Bird van zich spreken met een unieke eigen folkpopstijl die steevast bijzondere platen oplevert. Met Sunday Morning Put-On stort hij zich op een trio-album met fraaie standards, dat jazzier is dan alles wat hij hiervoor heeft gedaan, maar desondanks die unieke Andrew Bird-signatuur draagt.
 
Wereld
Michael Baird – Danceables
Geboren in Zambia uit Britse ouders, kwam Michael Baird op zijn tiende naar Europa. Nu alweer decennia in Utrecht woonachtig, hebben zijn Afrikaanse roots deze drummer, componist en producer nooit losgelaten. Op de dubbel-cd Danceables staan negentien ritmische stukken uit de periode 1987-2022, waarin die Afrikaanse invloeden een unieke invulling krijgen.