Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 juni 2024

Albums van week 26

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tim Hollier – Time Has A Way Of Losing You: The Anthology
Met de verzamelaar Time Has A Way Of Losing You worden op drie cd's drie albums en bijbehorende rarities uitgebracht die de weinig bekende Britse folk singer-songwriter Tiim Hollier in de periode 1968-1971 opnam. Als tijdgenoot van Donovan, Nick Drake en Al Stewart doet hij amper voor hen onder met zijn vooral aan vroege Duncan Browne refererende stijl.
 
Rock/Pop
Home Counties – Exactly As It Seems
Twee jaar terug speelde de Britse band Home Counties een heerlijke set op het Bruis Festival in Maastricht en nam daar ook een zeer genoeglijke Heaven-sessie op. Met Exactly As It Seems debuteren ze nu eindelijk op album lengte en blijkt hun originele en dansbare meerstemmige artpop.
 
Blues/Soul/Jazz
Opgezwolle – Eigen Wereld
18 jaar oud alweer is Eigen Wereld, het derde album van de Zwolse hiphop/rapgroep Opgezwolle, geroemd als het hardste (en wat mij betreft ook beste) hiphopalbum ooit in Nederland gemaakt. Lang niet te verkrijgen geweest, bewijst deze heruitgave dat Eigen Wereld nog niets aan kracht heeft ingeboet en dat nederhop anno 2006 op zijn hoogtepunt was.
 
Wereld
Alterne – Alterne
Alterne is een internationaal folktrio, aangevoerd door de Deense zangeres, violiste en componiste Ida Marie Jessen, bijgestaan door de Estse accordeoniste Maimu Jõgeda en de Belgische violist en gitarist Oscar Beerten. Jessens zang en liedjes zijn van wereldniveau, zeker in combinatie met de prachtige arrangementen van het trio. Veel mooiere folk zal 2024 niet opleveren.