Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
di 7 maart 2023

Bluesfest in TivoliVredenburg

Festivaltip

Op zondag 19 maart presenteert TivoliVredenburg voor het eerst Utrecht Blues Festival, een klein bluesfestival met grootse namen. De line-up bestaat uit Amerikaanse bluescoryfeeën Curtis Salgado en Trudy Lynn, de Engelse mondharmonicavirtuoos Giles Robson, de Nederlandse bluesband Fat Harry and The Fuzzy Licks en de door vroege West Coast blues geïnspireerde Nederlandse band Detonics.

Tijdens Utrecht Blues Festival staat TivoliVredenburg een middag en avond in het teken van dampende grotestadsblues, soul, rock-’n-roll en alles daartussenin.

De Amerikaanse zanger/mondharmonicaspeler Curtis Salgado zat in zijn carrière van inmiddels vijftig jaar in uiteenlopende bands als Roomful Of Blues, The Robert Cray Band en Santana. In 2021 verscheen Salgado’s album Damage Control, een swingend uitstapje naar de rock-’n-roll van de fifties.
 
Een andere grote naam is de 75-jarige Amerikaanse blues- en soulzangeres Trudy Lynn. Qua stijl valt ze te vergelijken met Etta James en Koko Taylor: ze geeft alles wat ze in zich heeft. De legendarische gitarist Albert Collins was de eerste die haar talent herkende. Hij nam haar midden jaren zestig mee op tournee. Ruim twaalf albums en talloze samenwerkingen later mogen we Trudy Lynn gerust een bluesdiva noemen.
 
Utrecht Blues Festival vindt plaats op zondag 19 maart van 14:00 tot 21:00 uur. Tickets kosten €35,- (incl. servicekosten).