Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Fotografie

Tekst: Louis Nouws
do 14 april 2022

De ene foto is de andere niet

Fotografie

Het was koud en winderig die maandagmorgen, maar toch waren Rhian Teasdale en Hester Chambers van Wet Leg wel bereid de elementen te tarten en even naar buiten te gaan voor een sessie met fotograaf Han Ernest.

Tekst Louis Nouws; Foto Han Ernest

“De hele sessie heeft niet langer dan vijf minuten geduurd, langer kon ik de dames niet aandoen. Het idee om ze te laten poseren bij de lantarenpaal op IJ-oever kwam spontaan op en ik ben heel blij met het resultaat”, zegt Han Ernest. Het leverde een van opmerkelijkste covers van Heaven magazine op. Een treffend portret van een duo dat zowel stoer als speels is.
 
Heel anders ging het toe bij het fotograferen van Frank Boeijen voor de rubriek On the road in hetzelfde nummer. Op de foto staart Boeijen zittend op het podium tijdens de soundcheck voor zich uit met een in zichzelf gekeerde blik.
Han Ernest: “Nadat ik de foto’s had gemaakt nodigde Frank me uit het concert mee te maken tussen de coulissen aan de zijkant het podium. Na het optreden vertelde hij me dat hij tijdens het concert veel aan Geert had moeten denken.”
Geert Henderickx en Frank Boeijen waren bevriend geraakt nadat Geert hem diverse malen voor OOR had geïnterviewd. Toen Henderickx zwaar ziek was, had Boeijen hem nog één keer uitgenodigd voor een optreden en hij had toen ook tussen de coulissen gezeten.
Zo is de ene foto de andere niet.
 
Frank Boeijen zette een van de laatste columns die Geert Henderickx voor Heaven schreef op muziek. Op Het Terras staat op het album Palermo.

De mooiste foto’s van Han Ernest zijn te koop via onze webshop of via www.hanernest.nl/