Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Tourtip

Tekst: Louis Nouws
vr 13 januari 2023

Double bill: Robin Kester & Amber Arcades

Tourtip

Met een eigenzinnige mix van pop, elektronische muziek en psychedelica schrijft de Nederlandse songwriter en producer Robin Kester muziek vol donkere hypnotiserende spanningsbogen. Op haar 24 februari te verschijnen debuutalbum Honeycomb Shades staan elf nummers, waarvan sommige reeds zijn te horen via streamingsplatforms.

In 2020 kreeg Robin Kester brede aandacht met haar minialbum This Is Not A Democracy – met airplay op internationale radioplatforms als BBC 6 Music, KCRW en KEXP - en heeft ze podia in binnen en buitenland gestaag veroverd.

De eerste singles van het album – Leave Now en Cat 13 – gingen beide in première in de ochtendshow van Lauren Laverne op het Britse BBC Radio 6 Music. Cat 13 behaalde zelfs de eerste positie in de Popular Chart van de Hype Machine, terwijl een demoversie van Day Is Done prominent te horen is in de film Press Play.

Robin Kester speelde vorig jaar met haar band vier shows op het Amerikaanse showcasefestival SXSW in Austin en stond ook op Londens Shacklewell Arms, georganiseerd door Eat Your Own Ears en Loud & Quiet. In oktober was Kester te zien in het voorprogramma van MUSE in Carré en met een eigen show op het uitverkochte Crossing Border festival in Den Haag, waar ze volgens de Volkskrant ‘de zaal bedwelmde met prachtig vormgegeven liedjes’.

Robin Kester gaat komend voorjaar samen touren met Amber Arcades, het alias van songwriter Annelotte de Graaf. Zij brengt binnenkort – 10 februari – haar tweede album uit: Barefoot On Diamond Road.
Widescreen dreampop with a sharp edge and big hooks’, schreef de site Brooklyn Vegan over de nieuwe muziek van Amber Arcades. Wonderschone droompop die alleen maar mooier wordt, noteerde de Volkskrant dan weer over Robin Kester. Zij die ervoor gestudeerd hebben, zijn het erover eens: deze double bill is de ultieme droompop-line-up. Zowel Robin als Annelotte zijn meesters in vervoering. Even weg van de banaliteit van alledag. Een universele behoefte in verwarrende tijden. In de eerste commentaren op hun albums gaan vergelijkingen op met Beach House, Weyes Blood, Low en Radiohead. Tijd om de twee indie-lievelingen van het schild te hijsen en samen op het podium te plaatsen.

Robin Kester & Amber Arcades live: 22 maart in Paard, Den Haag; 23 maart in Merleyn, Nijmegen; 25 maart in Ekko, Utrecht; 26 maart in Patronaat, Haarlem; 31 maart in Vera Groningen; 5 april in Rotown, Rotterdam; 6 april in Cul de Sac, Tilburg; 9 april in Tolhuistuin, Amsterdam.