Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

za 27 maart 2021

Kaboom Animation Festival

Festivaltip

Het Kaboom Animation Festival – sinds 2019 opvolger van het Holland Animation Film Festival – presenteert online vanaf woensdag 31 maart tot maandag 5 april maar liefst 333 animatiefilms uit 53 landen. Het merendeel betreft korte films, maar er zijn ook lange films te zien die illustreren hoezeer animatie een eigen rol in de filmwereld is gaan opeisen. Voor muziekliefhebbers bevelen we de Japanse animatiefilm On-Gaku (Our Sound) aan.

In On-Gaku (Our Sound) – lengte ruim een uur – verhaalt Kenji Iwaisawa op minimalistische wijze over drie buitenbeetjes op school die samen een bandje beginnen. Dat de hoofdpersoon in de film Kenji heet, berust niet op toeval en illustreert hoezeer regisseur en animator Kenji Iwaisawa zich vereenzelvigt met de rol van buitenstaander op zoek naar zijn ware roeping. Een typisch Japanse productie, redelijk eenvoudig geanimeerd en doortrokken van een onderkoeld soort Japanse humor, geeft On-Gaku (Our Sound) niet slechts een beeld van hoe sommige scholieren in de muziek verzeild raken, maar licht ook een tipje van de sluier op over de andere wijze waarop scholen in Japan zijn ingericht en hoe mensen daar denken.
 
Naast On-Gaku (Our Sound) biedt het Kaboom Animation Festival een breed programma waarbij de grote reikwijdte wordt bestreken van animatie in al zijn facetten, waarbij Pixar- en Disney-achtige films worden afgewisseld met meer experimenteel en avant-gardistisch werk, naast humoristische korte cartoons en serieuzere bijdragen.

Op de site van het Kaboomfestival vind je een uitgebreid overzicht van het programma, naast een pagina met trailers van de belangrijkste producties, zodat je je alvast een beeld van kunt vormen.