Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
vr 3 november 2023

NITS kondigen extra jubileumconcert aan in Carré  

Concerttip

Volgend jaar vieren de NITS hun 50ste verjaardag met onder meer nieuwe muziek en een Europese concerttour getiteld NIT50. Het eerste Carré concert op 13  april is inmiddels uitverkocht en de band kondigt vandaag daarom een extra concert aan op  zondag 14 april in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorverkoop voor deze extra NIT50-show start op vrijdag 3 november om 10.00 uur op.  

Het jaar 2024 wordt een bijzonder jaar voor de NITS. De NIT50-tour voert de band in het voorjaar langs de Europese steden die een grote rol in hun carrière hebben gespeeld. Parijs, Zürich, Antwerpen, Brussel en natuurlijk Amsterdam. Het concert wordt een dwaaltocht door hun geschiedenis, maar ook een kennismaking met nieuwe songs.

Voorafgaand aan de tour verschijnt begin 2024 het minialbum Tree House Fire met als centraal thema van de zes nieuwe songs, de brand die de Amsterdamse studio van de band in 2022 volledig verwoestte. Ook start in 2024 de 30-delige podcast ‘Dial Nits’, gemaakt door Eric Facon en verschijnt een uitgebreid fotoboek met stills van de video’s en super 8 films die Henk Hofstede vanaf 1980 van de  band maakte.

Na de zomer tourt de band met NIT50 verder langs de Nederlandse zalen.

NITS live: 14 april in Carré, Amsterdam.