Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Jules Roosenboom
vr 9 februari 2024

Première: Douglas Firs brengt een ode aan de liefde

Blog

Eind vorig jaar was Douglas Firs plots terug van weggeweest, met de warm onthaalde single ‘Lazy Heart’ die naar nummer 2 klom in Vox op Radio 1. Nu volgt ‘Back To That Day’, een ode aan de liefde. Heaven heeft vandaag de première.

‘Back To That Day’ neemt je mee terug naar die allereerste dag waarop je je geliefde ontmoet. Dat doen ook de zestien koppels die in de video te zien zijn: ze halen herinneringen op aan de dag dat ze elkaar ontmoetten.

“Ik heb nog nooit een nummer over mijn vriendin geschreven uit angst om de magie kapot te maken,” zegt Gertjan Van Hellemont alias Douglas Firs. “Tot nu toe schreef ik alleen maar over liefde die al stuk was, waarschijnlijk omdat het enger is om te schrijven over iets dat niet stuk mag gaan. Maar hier is mijn ode aan Jolien, liefde van mijn leven, moeder van mijn zoon en - hou je vast - een tweeling die onderweg is.”

Het Budapest Art Orchestra speelt, net zoals bij ‘Lazy Heart’, een prachtig strijkersarrangement van Wietse Meys, aangevuld met een epische solo van Gertjan op gitaar met Jinte Deprez (Balthazar) op viool. We horen Simon Casier op bas en steel drum, Laurens Billiet op drums, Senne Guns op synth en Roos Denayer (Rosa Butsi) zingt backing vocals.

Zijn nieuwe album HAPPY PT. 2 verschijnt op 30 augustus 2024 bij Excelsior Recordings/V2 Records. Op 3 okt 2024 speelt Douglas Firs een release show in TivoliVredenburg, Utrecht.