Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Jules Roosenboom
do 16 juni 2022

RAMBLIN’ ROOTS 2022

Concerttip

Op zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van het beste uit de wereld van de americana, blues, roots, altcountry en aanverwante muziekstijlen tijdens de achtste editie van Ramblin’ Roots. Zojuist heeft het festival de eerste namen bekendgemaakt waaronder Elles Bailey, Tenille Townes, Baptiste W. Hamon en de Nederlandse americana-revelatie VanWyck.

Ook dit jaar reist de crème de la crème uit de americana en rootswereld weer naar Utrecht met onder andere een show van niemand minder dan de veelgeprezen Engelse blueszangers Elles Bailey en de Canadese countryzangeres en aanstormend talent Tenille Townes. Townes wordt met haar ijzersterke countrypop, met soulvol Chris Stapleton karakter, in een adem genoemd wordt met grootheden als Taylor Swift en Patty Griffin. 

Naast Bailey en Townes maken ook de Franse americana chansonnier Baptiste W. Hamon, de Amerikaanse Shannon MacNally en de Nederlandse americana-sensatie VanWyck hun opwachting dit jaar. Naast bekendere namen is er ook genoeg te ontdekken met namen als Ags Connolly die een tweetal jaren geleden nog in een volle Club Nine stond, het Canadese collectief The Hello Darlins en de steengoede Schotse singer-songwriters Malcolm MacWatt en Dean Owens. De rest van het programma wordt gecomplementeerd met gevestigde namen als de geweldige Canadese Erin Costello, die al reeds in het voorprogramma van Mavis Staples stond, en publiekslieveling Jeffrey Halford die met zijn band The Healers Ramblin’ Roots ongetwijfeld in vuur en vlam gaat zetten. 

Ramblin’ Roots vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 oktober 2022. Tickets kosten €44,25 (incl. servicekosten). Klik hier voor meer info.