Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
za 13 mei 2023

Ramblin Roots 2023 met Iris Dement, Jim White en Lee Fields

Festivaltip

Op zaterdag 21 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van americana, blues, roots, altcountry en aanverwante muziekstijlen tijdens de negende editie van Ramblin Roots. Deze week heeft het festival de eerste twaalf namen bekendgemaakt onder wie Iris DeMent, The Sonics, Lee Fields, Martyn Joseph, Matthews Southern Comfort en Jim White.

De eerste namen die bekend zijn gemaakt voor Ramblin Roots beloven veel.

Zo is zangeres Iris DeMent al ruim 30 jaar een unieke stem in de rootsmuziek. Haar optreden in wat de Rode Doos heette, het tijdelijke TivoliVredenburg langs het Amsterdam Rijnkanaal, was grandioos.

We zien ook uit naar Jim White, een moeilijk vast te pinnen uiterst authentieke muzikant uit het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Een van onze favoriete albums van hem, Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See, getuigt van gekte en genialiteit.

En gelukkig staat er ook weer een echte soulzanger op het affiche. De Amerikaanse soulzanger Lee Fields gaat al meer dan vijftig jaar mee en levert nog steeds. In 2022 bracht hij zijn jongste wapenfeit uit, Sentimental Fool uit en onlangs zette hij Paradiso op stelten.

Rammelrock is er ook. De Amerikaanse garagepunkband The Sonics veroorzaakte in  1965 een oerknal in de rockmuziek met hun debuutalbum Here Are The Sonics.
Naast deze namen maken ook de Engelse singer-songwriter Martyn Joseph, het inmiddels vernederlandste Matthews Southern Comfort, de gelouterde Amerikaanse singer-songwriter Rod Picott en nog veel meer hun opwachting dit jaar.
 
Ramblin Roots vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober 2023. Tickets kosten €51,50 (incl. servicekosten). Voor meer informatie en tickets zie de festivalsite.