Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Norbert Meijs
wo 13 januari 2021

Verwacht: Get Back-film van The Beatles

Blog

Voor verstokte Beatlesfans belooft 2021 een topjaar te worden. Later dit jaar verschijnt namelijk de langverwachte film The Beatles: Get Back van regisseur Peter Jackson. Het belooft een remake te worden van de befaamde Let It Be- film van regisseur Michael Lindsay-Hogg, die de Beatles in 1969 volgde tijdens de opnames van de gelijknamige elpee, inclusief het legendarische rooftop-concert in januari 1969.

Tekst: Norbert Meijs
 
Wie de film Let It Be begin jaren zeventig in de bioscoop zag – onder wie schrijver dezes – verliet het theater zwaar gedeprimeerd. De film schetst een ontluisterend beeld van een band die op zijn laatste benen loopt. Het leek erop alsof The Fab Four elkaar de tent uit vochten. Uit de vijf minuten durende preview van de Get Back-film op YouTube blijkt echter het tegendeel. The Beatles dollen daar ouderwets, met elkaar en de studio-crew. Van een gespannen sfeer of enige animositeit lijkt geen sprake. John Lennon hangt ouderwets de clown uit, Ringo Starr gooit kinderlijk zijn drumstokken in de lucht, George Harrison staat zelfs te swingen en Paul McCartney zingt Get Back uiterst aanstekelijk.
 
In de inleiding van deze sneak preview vertelt Peter Jackson, regisseur van onder meer de Lord Of The Rings-trilogie, dat hij ergens in Nieuw-Zeeland in totaal zo’n 56 uur aan filmmateriaal moest doorvlooien om tot een evenwichtig beeld van The Beatles in hun nadagen te komen. Hij belooft de kijkers dat hij in de loop van dit jaar deze megaklus geklaard hoopt te hebben en dat de film later dit jaar in de bioscoop zal verschijnen. Als release-datum wordt op internet 27 augustus 2021 genoemd. Ik verwacht dat de Beatles-fans dan in de rij zullen staan. Tenminste… als we dan weer naar de cinema mogen.