Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 juni 2020

Albums van week 24

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Blake Mills – Mutable Set
Zijn faam als gitarist en producer mag dan vooralsnog groter zijn dan als singer-songwriter, het neemt niet weg dat Californiër Blake Mills met albums als Break Mirrors, Heigh Ho en nu Mutable Set unieke alt.singer-songwriterplaten maakt die een geheel eigen invulling aan het genre geven.
 
Rock/Pop: Rolling Blackouts Coastal Fever – Sideways To New Italy
Met Sideways To New Italy brengt het Australische Rolling Blackouts Coastal Fever (ook wel afgekort tot Rolling Blackouts C.F.) zijn tweede lp uit en bewijst zich opnieuw als misschien wel de momenteel beste band van Down Under. Ze treden op alle fronten in de voetsporen treedt van The Go-Betweens (met een dosis R.E.M. erbij).
 
Blues/Soul/Jazz: Run The Jewels – 4
In deze tijd van wereldwijde verontwaardiging over de wijze waarop minderheden, en dan vooral zwarte Amerikanen, behandeld worden, geeft het explosieve Amerikaanse hiphop/rap-duo Run The Jewels die woede op hun vierde album een gezicht. En veel duidelijker dan El-P en Killer Mike het verwoorden op 4 is amper mogelijk.
 
Wereld: TootArd – Migrant Birds
Afkomstig van de Golanhoogte, verruilt het Syrisch-Arabische TootArd op hun derde cd Migrant Birds de woestijnrock van hun eerste twee platen voor Arabische discopop, die fans van hun oude werk wellicht wat rauw op de dak zal vallen. Niettemin is die dusdanig pakkend dat je de gehanteerde percussieclichés er