Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 juni 2020

Albums van week 27

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk

Ray LaMontagne - Monovision.
Nadat Ray LaMontagne ons dit laatste decennium vooral trakteerde op een meer spacey versie van zijn singer-songwriterfolk, keert hij op het grotendeels in zijn eentje opgenomen Monovision terug naar de akoestische folkstijl waarmee hij in zijn begintijd furore maakte.
 
Rock/Pop

The Academy Of Sun – The Quiet Earth
Als The Academy Of Sun één groot nadeel heeft, is het dat deze Britse band rond zanger/componist Nick Hudson hun muziek alleen digitaal uitbrengt. Ook The Quiet Earth is dus nergens fysiek te koop. Dat is doodzonde voor zulke prachtige psychedelische folkpop die heel veel mensen zal aanspreken.
 
Blues/Soul/Jazz

Immanuel Wilkins – Omega
De Amerikaanse jazzsaxofonist Immanuel Wilkins deed al van zich spreken op Joel Ross’ Blue Note-album KingMaker. Op zijn eigen debuut Omega brengt hij vooral vertrouwd klinkende post-bop, maar injecteert die met zoveel energie en ideeën dat het album zich kan meten met menige klassieker van weleer.
 
Wereld

Ssewa Ssewa – Nva K’la
De Oegandese multi-instrumentalist en componist Ssewa Ssewa mag dan reeds twee decennia actief zijn, met Nva K’la maakte hij zijn meest opvallende plaat tot nu toe en toont zich een van de grotere talenten uit Afrika. Knap zijn niet slechts zijn liedjes, maar ook de eigen stijl die hij heeft ontwikkeld.
.