Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 7 september 2020

Albums van week 37

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Emily Barker – A Dark Murmuration Of Words
Nadat de Australische singer-songwriter Emily Barker ons vorig jaar verrastte met het prachtige duoalbum met Marry Waterson: Window To Other Ways, op de grens van folk en indie, trakteert ze ons met A Dark Murmuration Of Words op een folky plaat vol fraai gezongen prachtliedjes. Een juweel!
 
Rock/Pop
Motorpsycho – The All Is One
Heel verrassend is het misschien niet wat de Noorse rockgroep Motorpsycho ons de laatste jaren voorschotelt, maar dat neemt niet weg dat dit laatste deel van hun als trilogie opgezette trits albums muzikaal zeer hoogstaand is. De helft van deze dubbel-cd wordt in beslag genomen door het lange werkstuk N.O.X., de andere helft door kortere, afwisselende stukken, die het kunnen van deze unieke band fraai illustreren.
 
Blues/Soul/Jazz
Krononaut – Krononaut
De bloeiende Londense jazzscene brengt ons Krononaut, een duo rond gitarist/producer Leo Abrahams (o.a. Eno, Imogen Heap) en drummer Martin France (Nils Petter Molvaer, Evan Parker). Op het titelloze debuut worden gastrollen vervuld door Tim Harries, Shahzad Ismaily, Arve Henriksen en Matana Roberts, en begeven ze zich in het soort ‘fourth world’ jazz zoals we dat ooit leerden kennen van Jon Hassell.
 
Wereld
Note Noir Quartet – Nadir
Florence is de thuishaven van het Note Noire Quartet, een Italiaans ensemble dat met een bezetting van viool, accordeon, gitaar en contrabas een unieke mix van jazz, folk, klassiek en wereldmuziek (tango) brengt. Hun dynamische derde album, Nadir, verscheen in Italië reeds vorig jaar, maar is sinds kort ook hier te koop.
.