Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 oktober 2020

Albums van week 44

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Darlingside – Fish Pond Fish
Ik geloof niet dat ik sinds Crosby, Stills & Nash een Amerikaanse folkrockgroep heb gehoord wier samenzang mooier bij elkaar kleurt dan het uit Boston afkomstige kwartet Darlingside. Dat bewijzen ze misschien mooier dan ooit op hun vierde album: Fish Pond Fish, die dankzij een rootsy bodem nooit te gelikt of klef klinkt.
 
Rock/Pop
Palace Winter - ...Keep Dreaming, Buddy
Dat goede popmuziek overal vandaan kan komen bewijst het Deens-Australische duo Palace Winter, dat met ...Keep Dreaming, Buddy een nieuw hoogtepunt aan hun palmares toevoegt. Hun cinematische synthpop en -rock wordt niet alleen gevat in ijzersterke, melodieuze liedjes, maar kent ook een singer-songwritergevoel dat direct aanspreekt.
 
Blues/Soul/Jazz
clipping. - Visions Of Bodies Being Burned
Het Amerikaanse avant-raptrio clipping.  vervolgt zijn horror-rap verkenningen met het nieuwe Visions Of Bodies Being Burned, een waardige opvolger van voorganger There Existed An Addiction To Blood. Waarschijnlijk het beste wat deze underground formatie tot nu toe op de wereld heeft losgelaten.
 
Wereld
Menace d’Éclaircie – Finish Your Patates And Take Your Converses
Ogend als een stel Bretonse nozems, ontpopt Menace d’Éclaircie zich op hun (debuut?)  Finish Your Patates And Take Your Converses als een soort instrumentale kruising tussen Normaal en The Pogues. Ze combineren boertige rock-’n-roll met door baritonsax, bombarde en accordeon gedomineerde folkrock. Verfijnd klinkt het allerminst, maar daarom juist zo lekker.