Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 2 november 2020

Albums van week 45

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Ellen Shae – Caged Bird
De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae ziet sinds ze zes jaar geleden debuteerde met My Window haar carrière steeds meer van de grond komen. Dankzij het Amerikaanse duo Tom Mank & Sera Smolen leerde ze de Amerikaanse producer/muzikant Rich DePaolo kennen, die haar in staat stelde haar derde album Caged Bird naar een hoger plan te tillen.
 
Rock/Pop
Elvis Costello – Hey Clockface
Costello is een van de meest begaafde liedjesschrijver van zijn generatie. Dat blijkt weer zonneklaar uit het nieuwe Hey Clockface, een avontuurlijke plaat die met zijn Arabisch-getinte spoken-word opener menigeen op het verkeerde been zal zetten. Maar ook al staan ze in een nieuwe context, de Costello-elementen doen toch vertrouwd aan. Een knap kunstje van deze topartiest, die ook in zijn vijfde decennium als platenmaker, schijnbaar moeiteloos nieuwe wegen weet te vinden.
 
Blues/Soul/Jazz
Typhoon – Lichthuis
Gezien de zeven jaar die Typhoon nodig had om na zijn debuut Tussen Licht En Lucht met doorbraakalbum Lobi Da Basi op de proppen te komen, valt de zes jaar die hij nu nodig had om Lichthuis te maken eigenlijk wel mee. Typhoons ster is sinds die voorganger aanmerkelijk gegroeid en knap is dat hij met zijn nieuwe album een enorme muzikale stap vooruitzet en Lobi Da Basi nog ruim overtreft.
 
Wereld
Stracho Temelkovski – The Sound Braka
Met The Sound Braka debuteert de Franse multi-instrumentalist en autodidact Stracho Temelkovski met een wonderschoon album vol hoogwaardige wereldjazz die muzikale invloeden uit de Balkan, het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en zelfs Buenos Aires met elkaar verbindt. Waar dit in minder begaafde handen een rotzooitje zou worden, weten Temelkovski en zijn band hier een voorbeeldige eenheid van te maken.