Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 16 november 2020

Albums van week 47

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Chris Stapleton – Starting Over
Een titel als Starting Over wekt zekere verwachtingen. Echt ingelost worden die niet, gelukkig, want ook op dit wederom door Dave Cobb geproduceerde album doet Stapleton zich vooral als country- annex rootsrocker gelden. Bijgestaan door twee oud-Heartbreakers toont hij zich nog altijd een van de beste vocalisten in de hedendaagse americana, terwijl zijn liedjes misschien niet bovenmatig origineel zijn, maar de luisteraar wel steevast flink weten te raken.
 
Rock/Pop
The Bats – Foothills
Afkomstig uit Christchurch, Nieuw-Zeeland, behoren The Bats al zo’n dertig jaar tot onze favoriete bands uit dat land. Al te zeer loopt de sound van hun platen de afgelopen vijftien jaar niet uiteen, maar omdat ze er gemiddeld zo’n vier à vijf jaar over doen en de kwaliteit van hun liedjes onverminderd hoog blijft, stoort dat absoluut niet.
 
Blues/Soul/Jazz
Domenique Dumont – People On Sunday
De Letse electromuzikant Domenique Dumont werd uitgenodigd een nieuwe soundtrack te maken bij de Duitse stommefilmklassieker Menschen Am Sonntag uit 1930. Gebaseerd op een scenario van Samuel ‘Billy’ Wilder, die later in Hollywood furore zou maken, is de film deels documentair, deels fictie, en kent een ontspannen, bijna optimistische sfeer die Dumont hier prachtig treft.
 
WERELD
Ann O’Aro – Longoz
Ook met Longoz, de opvolger van haar titeloze debuut twee jaar terug, maakt zangeres/liedjesschrijfster Ann O’aro, afkomstig van het eiland Réunion in de Indische Oceaan, weer volop indruk. Begeleid door een trombonist en percussionist klinkt O’aro anders dan anderen, en imponeert ze vooral door haar bezwerende stem en het eigenzinnige karakter van haar liedjes.