Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 maart 2021

Albums van week 11

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Israel Nash – Topaz
Sinds Israel Nash Gripka zijn naam verkorte tot Israel Nash, en zijn rootsy singer-songwriterstijl ombouwde tot een soulvolle psychedelische americanarock, samengevat onder de noemer ‘cosmic american music’, lijkt hij zijn definitieve stiel te hebben gevonden. Topaz is misschien wel zijn meest soulvolle plaat tot nu.
 
Rock/Pop
Jane Weaver – Flock
Met Flock lijkt Jane Weaver de vaandeldrager te zijn geworden van het soort dromerige, retrofuturistische electropop dat in het verleden door groepen als Broadcast en Stereolab werd gemaakt. Flock is mogelijk niet Weavers allerbeste plaat, maar beslist de meest toegankelijke en consistente.
 
Blues/Soul/Jazz
Myles Sanko – Memories Of Love
Als één naam me te binnen schoot bij beluistering van het nieuwe album van Myles Sanko (zijn vierde als ik het goed heb, maar de eerste die mij ter ore kwam), is het die van Gregory Porter. Niet dat Sanko een epigoon is, maar zijn zang en stijl liggen in hetzelfde vaarwater, al maken de vele blazers Memories Of Love net iets dynamischer.
 
Wereld
Katerina Papadopoulou & Anastatica – Anástasis
A journey through Old Greek music luidt de ondertitel van het nieuwe album van zangeres Katerina Papadopoulou. Op dit soort momenten doet dat het gemis van oud-Heavenmedewerker Koos Gijsman zich het meest voelen. Als kenner van Griekse muziek zou hij genoten hebben van deze prachtplaat, misschien wel de mooiste Griekse plaat sinds zijn overlijden, nu bijna een jaar geleden.