Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 april 2021

Albums van week 15

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Rhiannon Giddens with Francesco Turrisi – They’re Calling Me Home
Net als voorganger There Is No Other, nam Rhiannon Giddens haar nieuwe album op met haar partner, multi-instrumentalist Francesco Turrisi. Ze lijken een nog weer grotere muzikale diepgang te bereiken, waarbij Giddens net zo gemakkelijk een klassiek Italiaans lied ten gehore brengt als Amerikaanse traditionals waarmee ze naam maakte.
 
Rock/Pop
The Reds, Pinks & Purples – Uncommon Weather
Amper een halfjaar na het voortreffelijk debuut You Might Be Happy Someday, ligt er alweer een nieuwe plaat met dertien van de mooiste indiepopliedjes die je dit jaar zult horen. Schatplichtig aan de sound van het Britse cultlabel Sarah in de jaren tachtig en negentig, is dit melancholieke gitaarpop op zijn allerbest.
 
Blues/Soul/Jazz
Elizabeth King – Living In The Last Days
Hoewel Elizabeth King begin jaren zeventig al een aantal singles opnam met de Gospel Souls, heeft het bijna vijftig jaar geduurd alvorens ze onlangs op 77-jarige leeftijd haar debuutalbum afleverde: Living In The Last Days. Een gospelplaat in de traditie van de beste rootsy gospelgroepen, van The Staple Singers tot The Holmes Brothers.
 
Wereld
Samba Touré – Binga
Touré’s Malinese blues staat in de traditie van zijn overleden en veel bekendere achternaamgenoot Ali Farka Touré. Samba Touré trekt op zijn zesde cd uit soortgelijke bouwstenen net zulke mooie muzikale gebouwen op. Het klinkt dus bekend en vertrouwd, maar de zeggingskracht is er niet minder door.