Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 31 mei 2021

Albums van week 22

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
John Hiatt with The Jerry Douglas Band – Leftover Feelings
Het zong direct rond in het americanawereldje dat John Hiatt zijn nieuwe plaat met de band van Jerry Douglas had opgenomen. Veel betere akoestische rootsmuzikanten dan Jerry Douglas cum suis zijn er niet en met een songwriter van het kaliber Hiatt is succes bijna gegarandeerd. Ook al heeft Hiatt vocaal iets ingeboet, het is zijn beste plaat sinds tijden.
 
Rock/Pop
Bertolf – Happy In Hindsight
Weinig songwriters in Nederland (en daarbuiten) beschikken over het talent zulke klassieke popliedjes te kunnen schrijven als Bertolf Lentink. Dat bewijst hij opnieuw met Happy In Hindsight, dat een aaneenschakeling is van popjuweeltjes die zo moeiteloos klinken dat ze geheel vanzelfsprekend lijken. Daarin schuilt Bertolfs echte talent.
 
Blues/Soul/Jazz
Ticket West – Cab Driving Man
Dat je ook een gevarieerde blues-set van hoogstaande kwaliteit kunt brengen zonder de randen op te zoeken, bewijst de Nederlandse bluesband Ticket West, de groep rond de broers Pascal en Walter Wilhelm. Was tot nu toe vooral de West Coast-blues hun ding, Cab Driving Man laat een flinke verbreding van hun sound horen.
 
Wereld
Khaira Arby – New York Live
De Malinese zangeres Khaira Arby werd de ‘nachtegaal van Timboektoe’ genoemd, en ook wel ‘koningin van de woestijnblues’. In 2010 trad zij op in New York, acht jaar voor haar vroegtijdige dood op 58-jarige leeftijd. Bevlogen en dynamisch zingend, begeleid door traditionele akoestische en elektrische instrumenten, snijdt Arbys zang werkelijk door de ziel.