Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 5 juli 2021

Albums van week 27

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk

Katherine Priddy – The Eternal Rocks Beneath

Met The Eternal Rocks Beneath debuteert de Britse singer-songwriter Katherine Priddy nu op albumlengte. Het was Richard Thompson die dusdanig onder de indruk was van Priddy’s heldere stem en frasering dat ze al direct met haar eerste ep Wolf op zijn loftuitingen kon rekenen. Met dit album zal dat zeker niet minder worden, want een veel beter folkdebuut zul je in 2021 niet horen.

Rock/Pop

My Blue Van – My Blue Van

Het Utrechtse trio My Blue Van maakte al drie goed ontvangen albums en bereikt op hun titelloze vierde nieuwe hoogten, waar hiervoor slechts naar werd gehint. Hun originele mix van indierock, jazz, rhythm and blues en folk verraadt een welhaast symbiotisch samenspel dat hier tot volle wasdom komt.

Blues/Soul/Jazz

Erika Dohi – I, Castorpollux

Op haar debuut voor het label van Aaron Dessner en Justin Vernon, brengt de Japans/Amerikaanse Erika Dohi een unieke mix van jazz, neoklassiek, ambient en singer-songwriter. Met behulp van onder anderen Ambrose Akinmusire, Immanuel Wilkins, Channy Leaneagh (Poliҫa) en Emily Wells duikt Dohi diep in haar eigen psyche voor deze even persoonlijke als vernieuwende plaat.

Wereld

Hamdi Benani/Mehdi Haddad/Speedcaravan – Nuba Nova

De Frans-Algerijnse ûd-virtuoos Mehdi Haddad zette Nuba Nova op, zowel om de grote Algerijnse zanger Hamdi Benani te eren als om hem in aanraking te brengen met de Arabische rockband Speed Caravan. De gezamenlijk wijze waarop ze hier Benani’s muziek vertolken mag even gedurfd als geslaagd heten en geeft Benani nieuwe vleugels.