Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 30 augustus 2021

Albums van week 35

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Douglas Firs – Heart Of A Mother
Het Belgische Douglas Firs is officieel een band uit Gent rondom singer-songwriter Gertjan van Hellemont. Als zanger, liedjesschrijver en muli-instrumentalist is hij echter dusdanig belangrijk dat het moeilijk is hem niet te vereenzelvigen met Douglas Firs. De rol van de anderen op Heart Of A Mother is misschien niet helemaal te verwaarlozen, maar zonder de inbreng van Van Hellemont zouden zowel Douglas Firs als deze fraaie nieuwe schijf beslist niet bestaan.
 
Rock/Pop
Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power.
Dat de Amerikaanse alt.pop singer-songwriter Halsey een groot talent is, was al meteen vanaf haar debuut Badlands uit 2015 duidelijk. Met If I Can’t Have Love, I Want Power zijn we drie albums verder en laat Halsey onder leiding van het Nine Inch Nails-duo Trent Reznor en Atticus Ross horen alleen maar te zijn doorgegroeid. Nu eens meer folky, dan weer meer alternatief, bewijst Halsey met de allerbesten mee te kunnen en lijkt een doorbraak aanstaande.

Blues/Soul/Jazz
Bruno Bavota – For Apartments: Songs And Loops
In een wereld waarin je zo’n beetje struikelt over de solopianisten die ons proberen te verleiden met tamelijk simpele, maar niettemin verleidelijke melodietjes, pakt de Italiaan Bruno Bavota het net iets anders aan. Op For Apartments: Songs And Loops brengt hij zowel compacte pianostukken (Songs) als langere, meer ambient-achtige stukken, bewerkt met behulp van elektronica (Loops).
 
Wereld
Canzoniere Grecanico Salentino – Meridiana
Het zuid-Italiaanse Canzoniere Grecanico Salentino brengt al zo’n 50 jaar een moderne variant op de folkmuziek uit de Salento. Onder leiding van producer Justin Adams levert men met Meridiana een dusdanig eigentijds prachtalbum af dat het ons niets zou verbazen als CGS ook buiten kringen van wereldmuziek- en folk-liefhebbers aan zou slaan. Want dit is een van die zeldzame platen die moeiteloos muzikale grenzen overstijgt en iedereen pakt die haar te horen krijgt.