Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 september 2021

Albums van week 36

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Mick Flannery & Susan O’Neill – In The Game
In zijn eigen Ierland behoort Mick Flannery tot de meest bewierrookte singer-songwriters van de laatste tien jaar. Met het duettenalbum In The Game moet het raar lopen wil nieuwkomer Susan O’Neill niet in één klap eenzelfde status verkrijgen. Want samen zingen ze hier werkelijk de sterren van de hemel op de mooiste duet-plaat die dit jaar zal verschijnen.
 
Rock/Pop
Suuns – The Witness
Ik kan niet beweren dat ik tot nu toe echt fan was van het werk van de Canadese avant-rockformatie Suuns. Daarvoor was hun muziek in mijn ogen toch vooral l’art pour l’art. Op The Witness krijgen voor het eerst echter de liedjes voorrang, vermijdt men de bombastische elementen in hun sound, en tilt men het niveau dusdanig op dat er een bedwelmend mooie plaat is ontstaan waar je je graag aan overgeeft.

Blues/Soul/Jazz
Lady Blackbird – Black Acid Soul
Black Acid Soul, het debuutalbum van Lady Blackbird komt helaas pas in november fysiek uit. Dat ik de als Marley Munroe geboren zangeres echter nu reeds onder de aandacht breng, komt omdat het album al wel te streamen is. Lady Blackbird dient zich op deze piano-jazz singer-songwriterplaat aan als een soort reïncarnatie van Nina Simone. Niet te missen!
 
Wereld
Érol Josué – Pelerinaj
Met Pelerinaj levert de Haïtiaanse zanger, acteur, kunstenaar en voodoo-priester Érol Josué een buitengewoon indrukwekkend werkstuk af over wat het betekent om HaÏtiaan te zijn. Als Directeur-Generaal van de Rijksdienst voor Volkenkunde op Haïti, is Josué als geen ander in deze materie thuis en vertaalt dat in een ongemeen fraai en vernieuwend soort wereld singer-songwriterfolk dat tot het mooiste behoort dat ik ooit uit Haïti hoorde.