Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 november 2021

Albums van week 48

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Malcolm MacWatt – Settler
Ergens halverwege folk en americana vinden we de Schotse singer-songwriter Malcolm MacWatt. Hij bracht al vier albums en drie ep’s uit, maar het is dit jongste album dat hem nu in de schijnwerpers zet. Vanwege de kwaliteit van zijn liedjes en omdat hij op het album hulp krijgt van americana- en folkcoryfeën als Gretchen Peters, Laura Cantrell, Jaimee Harris, Eliza Carthy en Kris Drever.
 
Rock/Pop
Diverse artiesten - The Sun Shines Here: The Roots Of Indie-Pop 1980-1984
Het was een opwindende muziekperiode, eind jaren zeventig/begin jaren tachtig, toen in Engeland direct na de punk veel bandjes en kleine doe-het-zelf labeltjes ontsproten. Vaak kwamen ze niet verder dan een paar singletjes. Een rijke selectie daarvan is bijeengebracht op deze heerlijke 3-cd-box, met namen die iedereen kent, namen die alleen liefhebbers nog kennen, en namen die alleen familie en vrienden nog wat zeggen.
 
Blues/Jazz/Soul
Gov’t Mule – Heavy Load Blues
Gov’t Mule mag dan vooral bekend zijn als een van de beste southern rockgroepen, de liefde voor de blues was nooit heel ver weg. Een echt bluesalbum had de band evenwel niet eerder gemaakt, een gemis dat ze met dit gevarieerde Heavy Load Blues in één klap goed maken. Dit is blues zoals blues gespeeld moet worden, in al zijn geledingen.
 
Wereld
Monoswezi – Shanu
Afkomstig uit MOzambique, NOorwegen, SWEden en ZImbabwe, is Monoswesi een avontuurlijk, vijfkoppig muziekcollectief dat al hun invloeden combineert in een uniek geluid dat uitgaat van traditionele Afrikaanse ritmen waar ze een moderne Scandinavische draai aan geven. Op Shanu, hun vijfde album, komt dat beter tot zijn recht dan ooit.