Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 februari 2021

Albums van week 6

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Robby Rothschild – Robby Rothschild
Het belangrijkste platennieuws van de week is voor mij dat Shore, de jongste Fleet Foxes, nu eindelijk ook fysiek is verschenen. Maar dat album was al maanden digitaal te beluisteren. Daarom maak ik u hier graag attent op het titelloze mini-album van de nog amper bekende Robby Rothschild, die door wereldmuziek beïnvloedde rootsfolk van uitzonderlijke klasse maakt.
 
Rock/Pop
The Weather Station – Ignorance
We moesten even wachten op het vijfde album van The Weather Station, de folkrockband rond de Canadese Tamara Lindeman. Maar het betaalt ons geduld dubbel en dwars terug met de mooiste Weather Station-plaat tot nu toe. Een plaat waarvan je nu al weet dat ze aan het einde van 2021 hoge ogen gaat gooien in de jaarlijstjes.
 
Blues/Jazz/Soul
Anne-Fay – Reaspora
Met Reaspora duikt Anne-Fay (Kops) in de eigen familiegeschiedenis en laat in een unieke mix van soul, r&b, hiphop, gospel en wereldmuziek horen hoe al die tot dit album leidde. Op film vastgelegd door haar broer, filmaker Felix Kops, onderstreept Reaspora de boeiende multiculturele ­– Nederlandse, Antiliaanse, Surinaamse, Ghanese – achtergrond van Anne-Fay.
 
Wereld
Gájanas - Čihkkojuvvon
Afkomstig uit het uiterste noorden van Finland, debuteert dit kwartet met het prachtalbum Čihkkojuvvon. Gájanas combineert traditionele Sami-folk met moderne progrock en komt zo tot een unieke vorm van folkrock die ik niet eerder hoorde. Met een geweldig zingende Hilá Länsman als boegbeeld.