Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 9 mei 2022

Albums van week 19

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Sharon Van Etten – We’ve Been Going About This All Wrong
Hoewel het nieuwe album van de Sharon Van Etten geen folkalbum in strikte zin is, is het wel de meest folky plaat die ze sinds het begin van haar carrière heeft gemaakt. Waar het merendeel van haar platen een duidelijk indie karakter heeft, horen we op dit gevarieerde album folky kanten die lang uit beeld waren.
 
Rock/Pop
Warpaint – Radiate Like This
Het was even stil rond Warpaint, maar met Radiate Like This verbreekt de Californische meidenband zes jaar stilte met een opvallend soepel klinkend nieuw album, waarop met name de vocale interactie tussen de bandleden hun dromerige pop naar nog grotere hoogte stuwt.
 
Blues/Soul/Jazz
Doug Macleod – A Soul To Claim
Stond Doug Macleod toch vooral te boek als een uitmuntende countrybluesartiest, met A Soul To Claim levert hij verrassend genoeg een funky album af dat doet denken aan Tony Joe White, maar ook aan allerlei singer-songwriters.
 
Wereld
Ibeyi – Spell 31
Omdat de Cubaanse zusjes Diaz dit keer grotendeels in het Engels zingen, twijfelde ik even of ik Spell 31 onder wereld zou opnemen. De Afro-Cubaanse elementen in hun muziek zijn echter onontkoombaar, in een unieke eigen stijl die eerder aan Björk doet denken dan aan de Buena Vista Social Club.