Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 juni 2022

Albums van week 24

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Rob Jungklas – Rebel Souls

Op zijn website verontschuldigt de Amerikaanse indie-noir singer-songwriter Rob Jungklas zich er voor dat Rebel Souls buiten de VS fysiek niet leverbaar is. Dat is buitengewoon spijtig, want van alle prachtplaten die hij op zijn naam heeft staan, is Rebel Souls misschien wel meest indringende en verplichte kost voor alle fans die nu dus een hiaat in hun kast hebben.

Rock/Pop
Dehd – Blue Skies
Enkele weken na de Amerikaanse release is dan nu ook Blue Skies, het vierde album van het indie-rocktrio Dehd uit Chicago, hier uitgekomen. Blue Skies is een frisse plaat met heerlijk eigenzinnige indie-pop/rock en vormt het overtuigende bewijs dat Dehd met de plaat beter voor de dag komt.

Blues/Jazz/Soul
The Range – Mercury

Onder de noemer The Range produceerde de Amerikaanse electro-muzikant en -producer James Hinton het fraaie album Mercury, waarop meeslepende melodieën, gevonden vocalen en fijne beats een emotioneel sterk geheel creëren. Dat zal zelfs veel mensen aan spreken die normaal niet veel met elektronische muziek op hebben.

Wereld
Vieux Farka Touré – Les Racines

In de voetsporen van zijn legendarische vader Ali Farka Touré, gooit zoon Vieux Farka Touré alle schroom van zich af en levert met Les Racines een prachtvol album met Malinese blues af. De plaat is in de stijl van wijlen zijn vader en minstens van eenzelfde niveau.